Final Projesi Açıklaması

 

Örnek: 1000 Kelimelik Vize Ödevi

Örnek: 1000 Kelimelik Vize Ödevi

Örnek: 1000 Kelimelik Vize Ödevi

       Hastanelerde Deprem Riskine Bakış

Cansu EROĞLU1

1 Tıp Fakültesi Lisans Öğrencisi, 18 Mart Üniversitesi, Çanakkale, Türkiye (eeroglucansu@gmail.com)

 

Makalenin  uzunluğu,  şekiller, tablolar ve fotograflar hariç olmak kaydıyla 1000 kelimeden az olmamalı  A4 formatında yazılmalı ve sayfanın her tarafında kenar boşluğu 2.5 cm olmalı.  Makalenin başlığı tamamen büyük harfler ile yazılmalı, 14 punto olarak Times New Roman yazı tipi seçilmeli ve merkez yerleşimi kullanılmalı, ve özgün bir başlık kullanılmalı. Öğrencinin ismi merkez olacak şekilde 12 punto Time New Roman olarak, öğrencinin kurum ve iletişim bilgileri ile ilgili açıklamalar 10 punto Times New Roman olarak ortalanarak yazılmalı. Her bir öğrencinin pozisyonu, kurumsal bilgisi, e-mail adresi, öğrenci numarası yazılmalı.  Özet kısmında yazı büyüklüğü 12 punto Times New Roman olarak yazılmalı ve metin iki kenara yaslanacak şekilde yazım formatı ‘Justify’ olarak seçilmeli,  1000 kelimeden az olmayacak  olacak şekilde yazılmalı. Anahtar kelimelerin yazımı 12 punto olarak Times New Roman olarak italic olacak şekilde, 5 veya daha az anahtar kelime yazılmalı ve örnek olarak verilen bu kısım öğrenci tarafından yeniden düzenlenmeli Özetler öğrenciler tarafından hem UBYS sistemine yüklenmeli. Özetlerin yüklenmesi, vize ödevi için ilan edilen tarih ve saat içinde online olarak 17:00 saatine ve 9 Haziran 2023 tarihine kadar yüklenmeli. 

1000 kelimeden az olmayacak makalenin yapısı aşağıda ki formata uygun olmalı ve puanlama her bir bölüm için ayrı ayrı değerlendirilecek.  Ders video linkleri ayrı ayrı verilmiştir.  Gelecek hafta dersleri ile 8 haftaya tamamlanacak derslerin içinde öğrencilerin soruları ve ders içinde sorularla ilgili olarak açıklamaların genel ve açıklanması ile 1500 Kelimelik Makale çalışması her öğrenciden yapması bu proje ile istenmektedir.

  • 10 Puan : GİRİŞ                                                 200 Kelime
  • 10 Puan : Paragraf  1  - Ders 08                          200 Kelime  
  • 10 Puan : Paragraf  2  - Ders 09                          200 Kelime 
  • 10 Puan : Paragraf  3  - Ders 10                          200 Kelime  
  • 10 Puan : Paragraf  4  - Ders 11                          200 Kelime  
  • 10 Puan : Paragraf  5  - Ders 12                          200 Kelime
  • 10 Puan : Paragraf  6  - Ders 13                          200 Kelime
  • 10 Puan :  SONUÇ                                              200 Kelime

  • ÖNEMLİ NOT: Ödevler ÇOMÜ TURNİTİN sisteminden geçirilecek, %30'dan fazla benzerlik görülen ödevler BAŞARISIZ kabul edilecektir.

    BAŞLIK: Soruların içerikleri ve bu sorulardan ortaya çıkan bilgiyi kapsayacak makale başlığı seçilebilir.  Geçmiş yıllarda seçilen başlık örnekleri. 

    • İLERİ SİSMOLOJİYE  ÖĞRENCİNİN BAKIŞI
    • GÜNÜMÜZDE İLERİ SİSMOLOJİ 
    • AFET RİSKİNİN AZALTILMASI İÇİN İLERİ SİSMOLOJİ  
    • DEPREME HAZIRLIK VE İLERİ SİSMOLOJİ
    • DEPREM AFETİNDEN KORUNMA ANATOMİSİ
    • DEPREM AFETİ VE SİSMOLOJİ İLİŞKİSİ

    GİRİŞ: Ders kapsamında sorulan ve merak edilen kısımlarla ilgili olarak, takip eden akışta paragraflarda açıklanacak bilgilerin bir sentezi olarak yazılmalı. Birbirinden bağımsız yazılan paragrafların 

    Paragraf 1 - 6: Proje ödevi haftalık derslerin akademik olarak özetlenmesini, özetlemede özgünlük veya benzerlik araştırmasında farklı bir kaynaktan aşırma/intihal yapılmadan açıklamalı yazılmasını öngörür.  Her paragraf üzerinde birbirinden bağımsız olarak çalışılmalı, her paragrafta ders kaynakları dışında ilave YENİ bir referans şekil ve ilave YENİ bir referans kaynak eklenmeli.  Amaç, ders kapsamında verilen bilgilerin özetlenmesi kadar, ders dışında ki kaynaklarında özetlemeye şematik (şekil) ve kaynak (referans) olarak eklenerek güncellenmesi.

    Her bir  paragraf en az 200 kelime olmalı, üstüne çıkılmasında sorun yok.  Türkçe yazım kurallarına dikkat edilmeli, Türkçe Gramer kontrolünden geçirilmeli.

    Paragraf sıralaması değiştirilebilir, ders akış sırasına göre olmak zorunda değil.

    Şekil açıklaması, her şekil için muhakkak verilmeli ve şekiller metin için numara olarak verilmeli.  Şekillerin numaralandırılması, 'Şekil 1,  Şekil 2....   ' olarak yapılmalı.  

    Sonuç: Genel olarak giriş paragrafı ile içerik olarak aynı fikirlerin farklı şekilde ifade edilmesi şeklinde yazılır. Sonuç kapsamında, her bir bağımsız paragraf içinde verilen en dikkat çekici bilgiler, vurucu ve dikkat çekici şekilde açık ve anlaşılır şekilde verilmeli.  

     

    Anahtar kelimeler: deprem, Olive Viev Hospitali ISMEP, Jeofizik, San Fernando Depremi (Anahtar kelimeler Italik olarak yazılmalı)



    No comments:

    Post a Comment

    Ders 04: Haftanın Ödevi

      ÖDEV